17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Název Množství a jednotka
květy černého bezu se stonkem 8 ks
mléko 250 ml
vejce 2 ks
hladká mouka asi 120 g
sůl špetka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: staročeská
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)


Vyzkoušejte jídlo našich prababiček - smažené květy kosmatice. Je to zdravé, levné, rychlé a překvapivě dobré :-).



Postup
Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na chvíli do studené vody, odplaví se hmyz a případné nečistoty. Necháme okapat a namočíme do řidšího palačinkového těstíčka, které jsme umíchali z vajec, mléka, mouky a špetky soli. Smažíme v rozpáleném oleji nejprve po jedné straně, pak odstřihneme nůžkama stopku, obrátíme a osmažíme z druhé strany. Odložíme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme naslano s bramborovou kaší, nebo možná ještě lépe nasladko posypané skořicovým cukrem. Obojí je skvělé.


Další fotografie
 


RECEPTY

Hrstková polévka

Postup: Hrách a fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den spaříme kroupy,... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s nivou

Postup: Vajíčka uvařené natvrdo a nivu nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Tatrankové kuličky

Postup: Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna v kabátku

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...